Stichting Madeliefhuis

Woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking

Wie zijn wij?

In 2018 is het alweer 13 geleden dat wij, Ronnie en Ans Hendriksen, stichting Madelief hebben opgericht. De stichting is vernoemd naar onze dochter Madelief die geboren is met het Syndroom van Down.


Madelief was destijds 8 jaar en we vonden het voor haar belangrijk dat ze ook in het weekend met kinderen kon spelen en wij dan de gelegenheid kregen om tijd voor ons zelf in te vullen en aan onze andere dochter Anne aandacht te kunnen besteden. Madelief genoot van de gezelligheid op de speelzaterdagen. We huurden indertijd een lokaal van de Knienenbultschool in Westendorp.

De dagopvang was om de twee weken en was al gauw een enorm succes! Wat wij wilden voor onze dochter en onszelf sprak andere ouders ook erg aan merkten we al spoedig. We hadden al behoefte aan een eigen ruimte, waar ook in de weekenden gelogeerd kon worden.


We kwamen terecht op een bungalowpark in Lievelde, waar we huisjes huurden om de kinderen op te vangen. Maar in de herfst- en winterperiode was de ruimte binnen te beperkt.

Tijd om uit te zien naar een groter project! We vonden een prachtige woonboerderij in Westendorp, die zowel binnen als buiten voldoende ruimte biedt, om de kinderen lekker te laten spelen en werken.


Onze dochter is inmiddels 21 jaar en geniet nog steeds met volle teugen van het wonen boerderij met haar vrienden en vriendinnen.